A Kolibri Színház online aktivitása a járvány második szakaszában

A Kolibri MobilMesék című ingyenes napi sorozatunkat november 16-án indítottuk újra, a mesék minden hétköznap este 6 órától láthatók a Kolibri Színház Facebook-oldalán és YouTube csatornáján. A tavaly márciusban rajtolt kezdeményezés keretében a Kolibri Színház művészei és vendégművészei naponta egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal veszek fel. A sorozatot az 56. mesével folytattuk, ma (február 4-én) a 107. mesét adtuk le. Március óta a MobilMesék összesen 31.656 megtekintést ért el!

 

November közepe óta minden hétvégén – a téli szünetben pedig folyamatosan – több, különböző korosztályoknak szóló előadást tűztünk műsorra az online térben. Eddig összesen 15 előadásunkat tettük online elérhetővé nézőink számára, köztük az Emma csöndje című élő stream bemutatónkat. Mind az élő, mind a videó stream előadásokra az InterTicket (jegy.hu) rendszerén keresztül lehet jegyet vásárolni. Az online produkciókra eddig 821-en vásároltak jegyet, sokan családi vagy támogatói jegy megvásárlásával támogatva színházunk további működését.

A tavaszról elhalasztott bemutatóinkat (Emma csöndje, Egy kupac kufli, Tipli) ősszel minden esetben élő stream közvetítéssel tettük elérhetővé nézőink számára.

 

                      fotó: kolibriszinhaz.hu

 

Fontos megjegyezni, hogy a fenti számok természetesen jóval több nézőt jelentenek, hiszen egy rákattintással vagy egy jegy megvásárlásával egy családból rendszerint többen is megtekintik az általunk kínált online tartalmakat.

 

Terveink szerint februárban az iskolákat ismét bekapcsoljuk a színház vérkeringésébe, igaz egyelőre csak online formában. Az előzetes felmérések és egyeztetések azt mutatják, hogy nagy igény keletkezett az iskolákban a színházi előadások iránt. Az igények kielégítése végett folyamatosan rögzítjük a felvétellel még nem rendelkező darabjainkat, melyeket a diákok az osztályban tudnak majd jegy ellenében megtekinteni. Az online tér segítségével eljuthatunk olyan iskolákba is, amelyek a fővárostól messze vannak.

 

                      fotó: kolibriszinhaz.hu