Elnökségi ülés október 6.

2014. október 6-án ülésezett a Magyar Színházi Társaság elnöksége Városliget fasori székhelyén.

A kétórás egyeztetés leghangsúlyosabb pontja a Kulturális Alapellátás és Közösségfejlesztés Kerekasztala alakuló ülésén elhangzottakról szóló beszámoló, illetve az ekörül kialakuló párbeszéd volt.

Az a cél, hogy eljuttassák a kultúrát mindenkihez az egészségügyi alapellátás mintájára. Ennek a megvalósításához várnak ötleteket és segítséget a kulturális szervezetektől.

Szerencsére pont erre az elnökségi ülésre érkezett Regős János, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke. A szervezetnek számos színvonalas regionális központja van, és neves, jól képzett szakemberekkel dolgoznak.

Fontosak a fesztiválok és újraszerveződni látszik az amatőrszínházi mozgalom. Sok hasznos gondolattal gazdagította a Kulturális Alapellátásról szóló megbeszélésünket.

Október 12-ig kaptak a tagszervezeteink határidőt, hogy a javaslataikat eljuttassák hozzánk, amelyeket rendszerezve továbbítunk az EMMI-nek.

A nap további részében Vajda Márta beszámolt Magyar Táncművészek Szövetsége által rendezett pécsi konferencia problémafelvetéseiről. A Táncprogramról Zubek Adrienn a FESZ elnöke referált.

Végezetül szó esett a következő POSZT kiemelt témájáról, több gondolatébresztő javaslat is érkezett. Megbeszéltük a díjfelterjesztések gyakorlati megvalósításának menetét és a Holokauszt emlékkiállítás következő állomásainak listáját.

A legközelebbi elnökségi ülésre szeretettel várjuk Németh Kristófot a magánszínházak képviseletében, hogy a Magánszínházak Szövetségének alapítójaként beszéljen a magánszínházak fogalmáról.