Harmadik évadát kezdi a Jó kérdés

A Magyar Színházi Társaság nagy népszerűségnek örvendő beszélgetéssorozata, a Jó kérdés havi rendszerességgel a közönség érdeklődésére számot tartó témákat dolgoz fel izgalmasan, bennfentesség nélkül. Az idei, harmadik évad a Színházak Éjszakáján veszi kezdetét.

A formátum változatlan: három vendégünk az adott témát három szempontból világítja meg, és természetesen a közönségnek is alkalma nyílik arra, hogy feltegye kérdéseit. Újdonság azonban a beszélgetés vezetője: a nézők ettől az évadtól Seres Gerda újságíróval találkozhatnak a Katona József Színház előcsarnokában.

Az évad első alkalmával a filmekből készült színházi előadásokról beszélgetünk. Vajon egy sikerfilm a színházban is sikert arat? Jár-e kockázattal egy ilyen adaptáció? A műfaji keretek megváltozása milyen hatással van a történetre, és változnak-e a nézői elvárások? Hogyan kell a forgatókönyveket színpadra alkalmazni? Milyen kompromisszumokat kell kötni, és mi az, ami adaptálhatatlan? A kérdésekre három avatott szakember segítségével próbáljuk megválaszolni. Vendégünk lesz Pelsőczy Réka és Csizmadia Tibor, akik mindketten több filmet vittek már színpadra, és Vajda Katalin, aki számos film színházi adaptációját készítette.

Az évadnyitó Jó kérdés szeptember 21-én 15 órakor kezdődik. Az esemény a Színházak Éjszakája programja, ezért az csak érvényes karszalaggal látogatható. Az évad többi Jó kérdése továbbra is ingyenes.

 

A Jó kérdés sorozat támogatói: NKA, MMA

Háttéranyagok: facebook.com/jokerdes