A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság közös közleménye

2012-től megváltozik a Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosi szerkezete.

A POSZF Kft-ben a Színházi Társaságéval megegyező tulajdonrészt szerzett a korábbi tulajdonosok egyetértésével a Teátrumi Társaság, így a Kft tulajdonosi szerkezete jelenleg a következő: Pécs városa 66,8%, Magyar Színházi Társaság 16,6%, Magyar Teátrumi Társaság 16,6%.

A Felügyelő Bizottság összetétele nem változik.

2012. július 1-től Stenczer Béla mellett egy új ügyvezető is belép a Kft. irányításába. Révész Mária (képünkön) személyében pécsi – a várost és a hazai viszonyokat is jól ismerő szakember jelenik meg a menedzsmentben. Belépése természetesen nem érinti Márta István művészeti vezető munkáját.

Révész Mária

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság megegyezett, hogy a jövőben közösen hozzák meg a szükséges szakmai döntéseket. Megállapodás született a 2013. évi POSZT válogatóinak személyéről.

A Magyar Színházi Társaság részéről Solténszky Tibor dramaturg, a Magyar Teátrumi Társaság részéről pedig dr. Szigethy Gábor író, rendező, színháztörténész lesz a 2013-as versenyprogram válogatói.

A két társaság megállapodott abban is, hogy közösen jelöli ki az idei versenyprogram zsűrijét, és tesz javaslatokat az OFF programra illetve a szakmai programokra, a hazai és külföldi meghívottakra.

Pécs közgyűlése 75 millió forintot szavazott meg az idei fesztiválra, és a minisztérium is ugyanekkora összegű támogatásra tett ígéretet.

Az idei fesztivál versenyprogramja, melyet Lőrinc Katalin táncművész, Rockenbauer Zoltán művészettörténész, Zappe László kritikus, valamint Bicskey István színész, rendező, koreográfus válogattak, 2012. március 5-én válik nyilvánossá.