Mivel foglalkozik a Magyar Színházi Társaság áprilisban?

A Magyar Színházi Társaság Elnöksége 2014. április 7-i ülésén több aktuális témáról tárgyalt.

A Társaság a jövőben még nagyobb figyelmet fordít a kommunikációra. A honlap fejlesztése mellett fontosnak tarja a facebookon való minél rendszeresebb, színesebb megjelenést. A napi híreken túl teret kívánunk adni a tagszervezetek információinak, rendezvényeinek, s az ITI-vel karöltve az érdeklődésre számot tartó külföldi színházi híreknek is.

Az Elnökség megtárgyalta a POSZT előkészítésével kapcsolatos teendőket. Minél előbb egyeztetni kell a Teátrumi Társasággal többek között a szakmai zsűri véglegesítéséről – a Színházi Társaság a szakmai szervezetek jelöltjeit támogatja – az OFF programról – különös tekintettel a színházi nevelésről tervezett programsorozatra –, s a POSZT-ról tervezett tanulmány elkészítéséről.

A Nemzetiségi Színház Fórumon a Társaságot Vajda Márta képviseli.

A Színházi Társaság elnökségének több tagja részt vesz az ASSITEJ által szervezett kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléján; a zsűri munkájában (Takács Katalin, Csizmadia Tibor) és a szakmai programokon.

Az Elnökség úgy döntött, hogy a jövőben gyakrabban igénybe veszi a NEÉT-et, mint szakmai fórumot, amennyiben konkrét kérdések merülnek fel.