Nyílt levél Szombathely város közgyűlésének

Magyar Színházi Társaság
H-1064 Budapest, Vörösmarty u. 65. 6/604.
www.mszt.org; magyarszinhazi.tarsasag@t-online.hu
Telefon/fax: 342-0146

Budapest, 2017. február 27.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének
Szombathely

Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

Egy színházi társulat életében az egyik legfontosabb dolog, egyben a színvonalas szakmai munka záloga, a bizalom és a biztonság. Bizalom a színházat vezető művész iránt és a biztonság, hogy mindenki tudja, mi vár rá, hogy az üzem gördülékenyen működik.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház az ország legfiatalabb, önkormányzati és állami fenntartású színháza. Létrejöttét a polgárok szándéka mellett Jordán Tamásnak köszönheti, aki hittel, lelkesedéssel és szakmai alázattal tett meg mindent azért, hogy szinte a semmiből egy országosan elismert, számos szakmai díjjal rendelkező műhelyt hozzon létre, s hogy a színház a városban élő emberek életének nélkülözhetetlen részévé váljon.

A Magyar Színházi Társaság az egyik legnagyobb színházszakmai tömörülés az országban, melynek a Weöres Sándor Színház is tagja, ezért fontosnak tartjuk kifejezni értetlenségünket azzal kapcsolatban, hogy felvetődött a pályázat érvénytelenné nyilvánításának lehetősége, hiszen mind jogi, mind szakmai értelemben van érvényes pályázat. Így szakmai ok nem merül fel az érvénytelenítés mellett.

Arra kérjük Önöket: döntsenek felelősségteljesen, ne tegyék ki feleslegesen az intézményt és a benne dolgozókat – a talán legnehezebb időszakban, a következő évad előkészítésekor – annak, hogy elodázzák a döntést.

Őszintén reméljük, hogy sorainkkal megkönnyítjük munkájukat.

Üdvözlettel:

Keszég László – elnök
Asbóth Anikó – bábművész szekció
Árkosi Árpád – szabadtéri Színházak szekciója
Csizmadia Tibor, Orbán Eszter – színházszakmai társadalmi szervezetek szekciója
Erkel László Kentaur – tervezők szekciója
Hegedűs D. Géza, Takács Katalin – színművészek szekciója
Imely Zoltán – független színházak szekciója
Lőrinczy György – budapesti színházak szekciója
Novák János – egyéb színházi intézmények szekciója
Vajda Márta – ügyvezető titkár