PACE.V4 Utazókonferencia

Színház, város, mobilitás, infrastruktúra a V4 országokban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet a cseh, szlovák és lengyel színházi intézetekkel közreműködve utazókonferenciát szervez, mely a színház és a város kapcsolatát járja körül a visegrádi országokban.

A konferencia résztvevői 2016. június 4-15. között, főként a tömegközlekedés eszközeit használva, bejárják a négy ország több települését, feltérképezve a városszerkezet, a helyi és helyközi közlekedési infrastruktúra és a kulturális intézmények, első sorban a színházak összetett kapcsolatrendszerét.

A Budapestről induló konferencia tervezett helyszínei között szerepel Budapest, Tatabánya, Zsámbék, Nagytapolcsány, Zsolna, Olomouc, Ostrava, Katowice, Krakkó, ahol a résztvevők találkoznak a helyi színházi intézmények munkatársaival, a városvezetés képviselőivel és egyéb szakemberekkel, minden helyszínen egy sajátos, a városra jellemző problémakört vizsgálva meg.

Az utazó konferencia során több workshopban való részvételre nyílik lehetőség, a hangsúly a közös gondolkodáson és a csapatmunkán lesz.

Regisztráljon most! Jelentkezési határidő: 2016. február 29.

A teljes konferencia angol nyelven zajlik, a részvétel alapfeltétele a megbízható angol nyelvtudás és a feladatokban való aktív közreműködésre való hajlandóság. A konferencián való részvétel előzetes, angol nyelvű regisztrációhoz kötött, melyet itt lehet megtenni.

Tekintettel arra, hogy a programban az érdeklődők meghatározott számban vehetnek részt, ezért a jelentkezők közül a program szervezői kiválasztják azokat, akik díjmentesen vehetnek részt a konferencián (kivéve a Budapestre majd Krakkóból a hazautazás költségeit). Ezen felül korlátozott számban önköltséges résztvevők számára is biztosítunk részvételi lehetőséget.

Indokolt esetben lehetőség van a konferencia egy részén való részvételre is. Jelentkezés előtt kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi angol nyelvű tájékoztatót (http://www.idu.cz/media/document/pace.v4-touring-conference-2016-conditions-for-participation-.pdf)

Jelentkezési űrlap kitöltése itt:

form.jotformeu.com/53415805400345

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

szinhaziintezet.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=282&catid=2

A konferencia támogatója a Nemzetközi Visegrádi Alap