Pódiumvita a Goethe Intézetben

Szeretettel várnak minden érdeklődőt A színház a polarizált időkben: német és magyar összehasonlításban című pódiumvitára, november 5-én 18.00-kor, a Goethe Intézetbe (1092-Budapest, Ráday utca 58.), melyen Keszég László, a Magyar Színházi Társaság elnöke is részt vesz.

“Története során a színház számos feladatot látott el, mint a szórakoztatás helyszíne, vagy mint „erkölcsi“ és „szociális“ intézmény. Német és magyar vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogy hol pozicionálja magát a színház az urbánus illetve nemzeti kontextusban? Hogy alakul a színház és a társadalom közötti kölcsonhatás? Milyen esztétikai eszközökkel reagál a színház a társadalom szétdarabolodására? Lehet a színház a politika helyszíne?”

Vendégek: Falk Richter (Berlin/Hamburg), Wilfried Schulz (Düsseldorf), Kováts Adél (Radnóti Színház, Budapest), Barda Beáta(Trafó, Budapest), László Keszég (Nemzeti Színház, Miskolc).

Falk Richter független dramaturg és színházi rendező. http://www.falkrichter.com/DE/home/

Willfried Schulz a Schauspielhaus intendánsa volt 2009-től 2016-ig Drezdában, ahonnan a Düsseldorfi színházba szerződött át, azóta annak igazgatója.

A pódiumbeszélgetés és az azt követő közönségvita szinkrontolmácsolással zajlik.