POSZT

 

A teljes hvg-cikk az alábbi linken elérhető:

https://hvg.hu/kultura/20201125_Vadak_Vidnyanszky_embere_korul?fbclid=IwAR2MV5TQ-MnmL8mXBM3qJEQKLnflFakl63FHbxOP51k27fOmFYH1Tl7QE-0

A Magyar Színházi Társaság korábban felhívta a figyelmet a POSZT Nkft-tvel kapcsolatos átláthatatlansági problémákra, és többek között emiatt döntött úgy, hogy kilép az Nkft-ből.

Korábbi közleményeink a témával kapcsolatban:

“A Magyar Színházi Társaság, mint az Országos Színházi Találkozót létrehozó Színházművészeti Szövetség jogutódja, elkötelezett híve annak, hogy létezzen a magyar színházművészet éves seregszemléje, közös ünnepe.

Összegezve eddigi tapasztalatainkat, tekintettel arra, hogy az egyik kisebbségi tulajdonosként nem áll módunkban megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogunkat, a Magyar Színházi Társaság Elnöksége úgy döntött, hogy kilép a POSZF Nkft-ből és tulajdonrészét felajánlja a másik szakmai tulajdonosnak.”

2019. 06. 17.

“Korábbi döntésünknek megfelelően továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy véglegesnek tekintjük kilépésünket a POSZT-ból. Elküldtünk egy ajándékozási tervezetet a Teátrumi Társaságnak. Tárgyaltunk Vidnyánszky Attilával, a Teátrumi Társaság elnökével. Több témát érintettünk a POSZT-on kívül is. Erről csak emlékeztetőül: mi csak azt mondtuk ki és hoztuk nagyon udvariasan a közvélemény tudomására, hogy a POSZF Nkft ügyvezetése nagyon sajátos módon a közvagyont átmenti egy általunk átláthatatlan Kft-be. Ez elleni tiltakozásainkat a másik két tulajdonos nem vette tudomásul. Ehhez a gyakorlathoz nem kívántunk a továbbiakban asszisztálni és ezért léptünk ki a Kft-ből. Természetesen beszéltünk a törvényről és a függetlenek helyzetéről, ami ugyan valamelyest kedvezőbb, mint az első változatnál, de nehezményeztük az egyeztetés hiányát. Megállapodtunk, hogy jövő év elején ismét folytatni kell a párbeszédet és a függetlenekkel közösen kell bizonyos kérdéseket átbeszélni, szabályozni – TAO kompenzáció elosztása, stb.”

2019.12.18.