POSZT felhívás 2016

Kedves Kollégák!

A 2015. évi POSZT versenyprogramja 2015. március 9-én nyilvánossá vált. A következő évi POSZT válogatói Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes valamint Sólyom András filmrendező.

A jövő évi fesztivál időtartama 2016. június 9-18. A válogatásba a 2015. március 1. – 2016. február 28. közötti bemutatók kerülhetnek be.

A válogatóknak a színházak által javasolt előadásokat meg kell tekinteniük. Emellett természetesen bármely produkciót megnézhetnek és meghívhatnak, de az ajánlottak prioritást élveznek. Ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy éljenek a jelölés jogával.

Emellett természetesen – időhiány és a késői jelölések miatt, vagy mert az adott előadást ritkán játsszák – előfordulhat, hogy a válogatók nem tudják megtekinteni az előadást, ilyenkor támaszkodhatnak képfelvételre is.

Az előadó-művészeti törvényben meghatározott kategóriáknak megfelelően a jelölési lehetőség a következőképpen került megállapításra:

– a nemzeti és kiemelt intézmények, valamint az állandó társulattal és repertoárral rendelkező határon túli magyar színházak két előadást jelölhetnek;

– a regisztrált előadó-művészeti szervezete, valamint az állandó társulattal és repertoárral nem rendelkező határon túli színházak egy előadást javasolhatnak.

– Kérjük, hogy a FESZ tagjai jelentkezésüket közvetlenül a FESZ titkárságára küldjék. Nem regisztrált és nem FESZ tag formációk jelentkezésükhöz kérjük, csatolják a Magyar Színházi Társaság és/vagy a Magyar Teátrumi Társaság két tagszervezetének ajánlását.

– Természetesen elfogadjuk és várjuk a színházszakmai szervezetek javaslatait is.

Lehetőség szerint olyan bemutatókat javasoljanak, amelyek a Pécsi Nemzeti Színház valamelyik játszóhelyén megvalósíthatók (nagyszínház, kamara, stúdió illetve szobaszínház), illetve stúdió-előadások esetében minimum 100 fős nézőtér kialakítható a játéktérben.

A jelölések folyamatosak, utolsó határidő: 2016. január 15.

Kérjük, hogy a válogatók munkájának megkönnyítése érdekében javaslatokat minél előbb tegyék meg – a szervezés megkönnyítése miatt egy helyen a Magyar Színházi Társaság Titkárságán. ( magyarszinhazi.tarsasag@t-online.hu)

Egyben felhívjuk a figyelmet, hogy a POSZF Kft a versenyprogram költségeinek fedezésére új módszert tervez kidolgozni, melynek részleteit rövid időn belül nyilvánosságra hozzuk.

Üdvözlettel:

Magyar Színházi Társaság, Magyar Teátrumi Társaság