Megújul a MASZK Országos Színészegyesület

Június 19-én ülésezett a MASZK Országos Színészegyesület elnöksége. A tavalyi év végén elhunyt Lampl Lajos helyére Várnai Pétert választották a szervezet új ügyvezető titkárává. Várnai Péter jelenleg a Játékszín színházi titkáraként és turnémenedzsereként dolgozik. Korábban a Vígszínház és a József Attila Színház művészeti főtitkára volt, de ezeket megelőzően is mindig kulturális területen dolgozott. Hegedűs D. Géza, elnök hangsúlyozta: személyében olyan operatív vezetőt sikerült találni, aki a MASZK célkitűzéseivel harmóniában a teljes magyar színházi szakma által elismert és megbecsült személy.

 


 

Marketing és kommunikációs tanácsadóként Mattyasovszky-Zsolnay Bence, a Piros Orr Bohócdoktorok ügyvezetője és a Pintér Béla Társulat producere támogatja az egyesület megújulásának törekvéseit.

Az egyesület elnöksége a nyár végére tervezi, hogy tagságát bővebben tájékoztatja a megújult stratégiájáról. Hegedűs D. Géza kiemelte, hogy a MASZK szakmai szervezet, s mint ilyen, fontos szerepet kell betöltsön nem csak a színművészek, hanem az egész színházi szakma életében.