Színházi díjak átadása - 2016. december

Díjátadó 2016. december 12-én

2016. december 12-én délután, a Bajor Gizi Színészmúzeumban megrendezett ünnepségen színházi díjak átadására került sor.

A Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat, mely a legjobb epizódalakításokat jutalmazza, minden évben két férfi és két női színész kapja. Idén Dimanopulu Afrodité, Szoboszlai Éva, Kertész Péter és Szatmári György színművészek vehették át.

A Bálint Lajos-vándorgyűrűt, melyet minden évben egy dramaturgnak vagy művészeti titkárnak ítélnek oda, 2016-ban Farkas Irén, a szolnoki Szigligeti Színház művészeti titkára kapta. A díjat Keszég László, a Magyar Színházi Társaság elnöke adta át.

A Domján Edit-díjat – mely vidéken játszó fiatal színésznőknek alapított elismerés -, Széles Zitának, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművészének adta át Takács Katalin, a Domján Edit Alapítvány kuratóriumának elnöke és Szakonyi Károly író, a kuratórium tagja.

Az Ivánka Csaba-díjat, melyet a fiatalon elhunyt művész családja alapított, Papadimitriu Athina kapta. Az elismerést Hirtling István és Papp Zoltán adta át.

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!