Emlékeztető 2016.02.29.

Emlékeztető a Magyar Színházi Társaság Elnökségének összejöveteléről

2016. február 29., Vörösmarty utca

Résztvevők: Asbóth Anikó, Árkosi Árpád, Balla Ildikó, Csizmadia Tibor, Keszég László, Lengyel Anna, Lőrinczy György, Orbán Eszter, Vajda Márta

A POSZT-tal kapcsolatosan Vajda Márta ismertette a jelenlegi helyzetet, illetve az előző nap (28) érkezett 24-i keltezésű levelet, amit a POSZT vezetői intéztek a tulajdonosoknak.

Az a döntés született, hogy válaszlevelet írunk, melyben kérjük a 2016. február 22-i taggyűlés szerinti hiánypótlást (az ügyvezetőn kívüli másik két vezető részletes munkaköri leírását), valamint a Színházi Tanácsadó Testület legkésőbb március 10-én történő összehívását.

A mostani válogatás eredményhirdetése március 7-én 14.00 órakor lesz a POSZT budapesti irodájában (XVI., Sztregova utca 1.). Ezen a Színházi Társaságot Vajda Mártán kívül Árkosi Árpád képviseli.

A Színházi Társaságnak, mint tulajdonosnak kötelessége felhívni a figyelmet az ügyvezetés feladataira.

Vajda Márta tájékoztatta a jelenlévőket, hogy visszajelzés érkezett a MJVSZ-től a hozzájuk írt levelünkre. Tudomásul vették, hogy Keszég L. jelenleg külföldön rendez, utána szívesen ülnek le velünk.

Célszerű lenne akkor konkrét javaslattal odamenni, melynek lényege, hogy az igazgatók idő előtt felmentésének is olyan átláthatónak kellene lenni, mint a kinevezésnek – annak is ki kell dolgozni a menterendjét. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket március 10-ig várjuk.

TAO –az elnökség zártkörű megbeszélést hív össze ebben a témában március 16-ra az Operettszínház tárgyalójába.

Az Elnökség egyetértett Vajda M. javaslatával, hogy nem veszünk részt a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) tisztújításában.

Az Elnökség levelet ír az EMMI-nek, amelyben felhívja a figyelmet az egyes minisztériumi pályázatok – szabadtér, független nemzetiségi – pályázatok késedelmes kiírására, s hogy jövőben megfelelő időben tegyék ezt meg.

Vajda M. tájékoztatta az elnökséget, hogy újabb összejövetel lesz az MMA-nál, ami a 2 héttel ezelőttinek a folytatása. Oda kell figyelni, hogy akarnak-e törvénymódosítást. A titkárság körbeküldi a másfél évvel ezelőtt beküldött javaslatainkat.

Felkérés érkezett az ITI-től az idei Hevesi Sándor díjra. Március 10-ig várjuk a javaslatokat.

Az Elnökség legközelebb március 21-én du. 3-kor ül össze.