Felhívás

Kedves Színházak, Kollégák!

A korábbi évekhez hasonlóan várjuk a színházaktól a 2022. évi VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjánakválogatásához a fesztivál profiljába illő produkciók ajánlását jelenleg futó (vagy játszani tervezett), a programunkban még nem szerepelt  előadásaik közül. A szemle darabjai a korábbi évadokban bemutatott darabok közül is kikerülhetnek, de csak legkésőbb 2022. március 1-ig bemutatandó produkciók jelölését várjuk!

A versenyprogramba egy (nem zenés) nagyszínpadi és egy (nem zenés) kamara vígjáték, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadra kizárólag egy zenés vígjáték ajánlására van lehetőség színházanként.

A XXI. VIDOR Fesztivál időpontja: 2022. augusztus 26. – szeptember 3.

A jelentkezéshez szükséges anyagban kérjük, tüntessék fel az alábbiakat: az előadás címe, az előadás hossza, az előadásleírásához vezető link, szereposztás, valamint azt, hogy a Móricz Zsigmond Színház melyik színpadára nevezitek, illetve egy DVD-t vagy online elérhetőséget, mely tartalmazza az elődás felvételét.Ezen kívül kérjük, küldjétek vissza a mellékelt technikai egyeztetőt kitöltve, valamint az előadás technikai riderét.

Színpadjaink alaprajzai az alábbi linken érhetők el:

https://www.moriczszinhaz.hu/muszaki-alaprajzok-informaciok

A fesztivál válogatói a beküldött előadásokon kívül más produkciókat is szemlézhetnek. A VIDOR Fesztivál 2022válogatói a Móricz Zsigmond Színház vezetéséből: Kirják Róbert – igazgató, Horváth Illés – művészeti vezető, Sediánszky Nóra – művészeti tanácsadó, Tamás Attila – produkciós vezető.

Ajánlásaikat legkésőbb 2022. január 9. (vasárnap) 24 óráigküldjék el a muvtitkar@moriczszinhaz.hu e-mail címre. További részletekről is ezen az e-mail címen kaphatnak felvilágosítást.

Nyíregyháza, 2022. november 26.​​​​​​