Felhívás VIII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennáléra

Az ASSITEJ Magyar Központja megkezdi a válogatást a 2016-os VIII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennáléra.

A válogató Szűcs Mónika színházi szakíró, tanár, az Ellenfény szerkesztője.

A fesztivál versenyprogramjában a 2014. január 1. és 2016. január 31. között Magyarországon bemutatott gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vehetnek részt.

A fesztiválra felnőtt hivatásos társulatok jelentkezhetnek:

  • az állandó (rendszeresen játszó) társulatok önállóan nevezhetnek
  • az alkalmi társulások a szakmai szervezeteken keresztül nyújthatják be jelentkezésüket. (ASSITEJ Magyar Központ, Magyar Színházi Társaság, Magyar Teátrumi Társaság, Magyar Művészeti Akadémia, Színházi Dramaturgok Céhe, UNIMA Magyar Központ, Magyar Bábművészek Szövetsége, Magyar Szín-játékos Szövetség, Magyar Drámapedagógiai Társaság, Spiritusz Egyesület, Független Előadó-Művészeti Szövetség)

Jelentkezni korcsoportonként egy-egy előadással lehet.

  • legkisebbeknek szóló előadások 0-5 éveseknek;
  • gyerekelőadások 5-12 éveseknek;
  • ifjúsági előadások 12-18 éveseknek,

Azaz egy társulat legfeljebb három előadással jelentkezhet.

A nevezett előadások megtekintésére a válogató kötelezettséget vállal, ezen túl lehetősége van bármely más, a fesztivál versenyprogramjába illő előadás megtekintésére is. (Ezek az előadások azonban csak akkor válogathatók be, ha a társulat teljesíti a nevezés alábbi feltételeit.)

Jelentkezési határidő: 2015. október 15.

Jelentkezni a csatolt jelentkezési lappal lehet.

A jelentkezés további feltételei:

  • az előadásról készített 2 db DVD elküldése az ASSITEJ Magyar központja címére (a még be nem mutatott előadások esetében a szinopszist és a szereposztást kérjük előzetesen megküldeni)
  • a regisztrációs díj megfizetése (összege 5000 Ft / nevezett előadás)

( Fenti regisztrációs díj megfizetését az ASSITEJ Egyesület OTP Banknál vezetett 11706016-20793823 számú számlájára történő átutalással tudják teljesíteni. A regisztrációs díjról – annak beérkezését követően – számlát küldünk.)

A kitöltött jelentkezési lapokat és dvd-ket Szántó Fanni részére kérjük visszaküldeni:

ASSITEJ Magyar Központ
1061 Budapest, Jókai tér 10.
tel/fax: +361/332-2585
e-mail: assitej.hungary@gmail.com).

Kérjük, időben jelentkezzenek, hogy a válogatónak minden előadás megtekintésére lehetősége legyen!

A válogatás 2016. februárjában zárul le.

Kérjük, hogy a társulatok igazgatói, művészeti vezetői, dramaturgjai minden kiválasztott gyerekelőadás számára tegyék majd lehetővé, hogy 2016 tavaszán részt vehessenek a VIII. Kaposvári ASSITEJ Biennálén.

A Biennále díjairól, az eddigiekhez hasonlóan, külön szakmai zsűri fog dönteni. Az Üveghegy-nagydíj mellett további ASSITEJ-díjak odaítélésére is sor kerül a versenyprogram megtekintése után.

Az előző hét Biennáléhoz hasonlóan számítunk rá, hogy a magas színvonalú versenyprogram bemutatása tovább erősíti a hazai gyerekelőadások különleges művészi és társadalmi hasznosságát.