Jó kérdés – nov. 26.

Itt a lét csak látszat – Jó kérdés az operettről

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat a Jó kérdés sorozatban a szakmát és a közönséget egyaránt érdeklő témákat jár körül. A következő, november 26-i alkalommal az operettről esik szó: egy műfaj sikerének titkáról, szabályairól, és arról, van-e operett a Csárdáskirálynőn, A víg özvegyen és a Mágnás Miskán túl.
Mi az operett: szerelmes mese vagy társadalmi szatíra? Milyen szabadságot ad, és milyen korlátokat állít a rendezőnek? Lehet-e és kell-e aktualizálni? Mit enged a darab, és mit enged a néző? Miért nem írnak ma operetteket? Erről, és természetesen más izgalmas kérdésekről is beszélgetünk Lőrinczy Györggyel, a Budapesti Operettszínház főigazgatójával, Mohácsi János rendezővel és Sáfár Mónika színművésszel. A beszélgetés vezetője ezúttal is Veiszer Alinda, a helyszín pedig a Katona József Színház K:antinja. A 17 órakor kezdődő program ingyenes, és az NKA támogatásával valósul meg.

A Jó kérdés témája december 12-én a színházi zene (vendégek: Dés László, Kovács Márton és Tallér Zsófia), január 7-én pedig a múltfeldolgozás (vendégek: Kelemen Kristóf, Lovas Rozi, Tasnádi István) lesz.

Háttéranyagok, érdekességek: facebook.com/jokerdes