Látványtér 2016 – Az Év Díszlet- és Jelmeztervezője

Pályázati felhívás díszlet- és jelmeztervezők számára.

A kiállítás címe: LÁTVÁNYTÉR 2016
Alcíme: Az Év Díszlet- és Jelmeztervezője
Helyszín: FUGA – Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.
A kiállítás időpontja: 2016. december 7. – 2017. január 8.

A MAOE – Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Iparművészeti Tagozat Díszlet- és jelmeztervező művészek és a MALÁT – Magyar Látvány- Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága pályázatot hirdet a 2016 decemberében, a budapesti FUGA – Budapesti Építészeti Központban megrendezésre kerülő LÁTVÁNYTÉR 2016 című éves szakmai kiállításon való részvételre.

A pályázat célja: az Év Díszlet- és Jelmeztervezője díj odaítélése és az ehhez kapcsolódó kiállítás megrendezése, amelyre minden díszlet- és jelmeztervező nevezhet az elmúlt évad (2015. május 1. után készült) saját maga által legjobbnak tartott tervezői munkájával. A benevezett pályaművek témái: színházi díszlet- és jelmeztervezés, valamint egyéb vizuális média (tévéjáték, mozgófilm stb.) látványtervei.

A kiállítás anyaga: az elmúlt évad munkáiból rendezendő kiállítást látványtervek, jelmeztervek, makettek, megvalósult jelmezek, egyedi bútorok, kellékek, előadásfotók, video felvételek és installációk változatos, színpadias megjelenítésével szeretnénk érdekessé tenni a látogató közönség számára. Szándékunk a színház- és filmszakma fortélyainak és trükkjeinek felfedése, a szakmai újítások és kísérleti anyagok különleges szakmai felhasználásának ismertetése.

A Díjak odaítélésének módja: a kiállító művészek elektronikus úton szavazhatnak a helyszínen és a LÁTVÁNYTÉR 2016 hivatalos honlapján látott anyag alapján (MALÁT: www.stagedesign.hu) egy-egy szavazattal az általuk legjobbnak ítélt jelmez- és díszlettervezői munkátra leadva (mindkettőt külön megjelöléssel). A legtöbb szavazatot kapott alkotó nyeri el Az Év Legjobb Díszlet-, illetve Jelmeztervező díját.

A Díjak (melyek pénzösszeggel nem járnak) odaítélését és a szavazás hivatalosságát bizottság ellenőrzi. A díjak a kiállítás megnyitóján 2016.december 9-én ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra.

Időpontok:

Pályázat meghirdetése: 2016. október 25. (Személyes megkeresés alapján és a szervezetek honlapjain keresztül.)

Regisztrációs adatlap beküldése, jelentkezés és (digitális) anyagleadás határideje: 2016. november 15. (Balla Ildikó és Papp Ervin nevére a következő címre: papp.ervin@t-online.hu vagy ildiko.balla23@gmail.com)

Kérjük, hogy a beküldött anyagok (fotók, tervek, makettek) KIÁLLÍTÁSKÉSZ ÁLLAPOTBAN LEGYENEK!

Olvassák el a regisztrációs adatlapot, ott részletezzük a beküldések formai, tartalmi megkötéseit és az egyéb fontos kérdéseket (például: a pályázó kér-e színházi kikérőt).

Kérünk Benneteket, hogy a megjelenő digitális katalógushoz küldjetek naprakész curriculum vitae-ét és önarcképet, portréfotót.

A Kiíró visszaigazolása a résztvevők felé: 2016. november 20.
Budapesti tranzitszállítás ideje: 2016. december 5-6.

A cím: 1052 Budapest, Petőfi Sándor u 5.

A digitális anyagok beérkezésének végső határideje: 2016. november 15.

A digitális anyagokat (amelyek lehetnek szerkesztett előadás-, jelmez-, illetve díszletfotók, előadás részletek, vágott videó-bejátszások) pendrive-on kérjük leadni a FUGA helyszínén, LátványTér megjelöléssel) médialejátszón vetítjük a kiállítás helyszínén.

Kiállítás rendezése: 2016. december 5-6.
Szavazás: a szakma elektronikusan a megnyitó előtt, 2016. december 5-7.

Díjak átadása, megnyitó: 2016. december 9.

A regisztrációs adatlapot, vagyis a pályázati anyagot, a kiállítandó művek leírását és a róluk készített fotókat Papp Ervinnek digitálisan vagy postai úton kell eljuttatni.

A pályázattal kapcsolatban kereshető:

Balla Ildikó (+3630 545-6049; ildiko.balla23@gmail.com) és
Papp Ervin (+3620 266-7529; papp.ervin@t-online.hu)

Várjuk a jelentkezését!

Budapest, 2016. október 25.

Balla Ildikó jelmez-, díszlettervező, a kiállítás kurátora