A Magyar Színházi Társaság levele Balog Zoltánhoz

A Magyar Színházi Társaság a következő levelet intézte Balog Zoltánhoz, az Emberi Erőforrások Minisztériuma új vezetőjéhez.

Tisztelt Miniszter Úr!

Először is engedje meg, hogy a Magyar Színházi Társaság elnöksége nevében gratuláljak miniszteri kinevezéséhez. Reméljük, hogy munkáját eredményesen és örömmel végzi majd!

Ehhez ajánljuk fel segítségünket, mint a legnagyobb magyar színház-szakmai szervezet képviselői. Bízunk benne, hogy a jövőben valódi egyeztetés alakul ki szakmánkat érintő kérdésekről és az érintett terület képviselői már a döntések előkészítő szakaszában kifejthetik majd álláspontjukat!

Ezúton hívnánk fel a figyelmét arra, hogy az Ön irányítása alá tartozó Minisztérium még nem írta ki azokat a művészeti tevékenységekhez köthető pályázatokat, melyek eredménye alapvetően befolyásolja sok színház, társulat, elsősorban a független szférában működő csoport működését.

Tekintettel arra, hogy ezek a pályázatok törvénybe foglalt kultúrpolitikai feladatokat támogatnak (Katona József produkciós pályázat – a magyar művek színpadi megjelenése érdekében; Weöres Sándor pályázat – a gyermekszínházi előadások színvonala érdekében, stb.) kiemelten fontos lenne, hogy mielőbb megvalósuljanak.

Intézkedését várva,

Üdvözlettel:
Csizmadia Tibor
elnök