Meghívó

Tisztelt Kollégák,
és mindazok, akik ismerték, szerették és tisztelték Vallai – sokunknak Valcz – Pétert!
Péter 2012-ben bekövetkezett váratlan halála után létrehoztuk a Vallai Péter Kortárs Előadó- művészeti Alapítványt, amelyet tavaly – működésének köszönhetően – közhasznúnak nyilvánítottak. Az elmúlt években három sikeres Vallai Fesztivált rendeztünk az RS9 Színházban, és kamaratermében a Vallai kertben, általában november 25-én, Péter születésnapja körül.
Miután az Alapítvány Vallai Péter – a jövendő előadó művészetnek is kiemelkedően példaértékű intellektusú, megőrzendő, sőt tanítandó – életművének ápolását is céljai közé emelte, idén november végén a Gryllus Kiadó segítségével kiadunk egy CD-t, amelyen Petri György versek hangzanak el Vallai Péter tolmácsolásában. A felvételek a két alkotó páratlan összhangját tükrözik. Petri költészetének hatása megrendítő, Péter intellektusa, és tetten érhető érzelmi mélysége páratlan élményt nyújt.
A lemezbemutató november 21-én 18 órakor lesz a Vallai kertben.
(1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10. – szemben az RS9 Színházzal)
Közreműködnek: Pál András és Rozs Tamás, a Louisiana Double (Pintér Zsolt és Apáti Ádám), valamint Krulik Zoltán. Az esemény ingyenes, de regisztráció szükséges.
Részvételi szándékát kérem, jelezze a titkar@vallai-alapitvany.com címen.

A CD megvásárolható a Kaláka Zeneboltban ( V. ker Deák tér 4. tel: 36-1-267 53 31, vagy
megrendelheti a
http://kalakazenebolt.hu/index.php/webaruhaz/cd-lemezek/vallai-petri-mondogatnivalo-detail
linken.

A felvételeket a Magyar Rádió archívumából vásároltuk ki.
Szeretnénk ezzel az akcióval azt az „egy vérből vagyunk” érzést feltámasztani a szakmában – amiért Péter ösztönösen és tudatosan sokat tett.
Az Alapítvány kuratóriuma: Kőváry Katalin – Lábán Katalin – Verasztó Lajos