Jó kérdés beszélgetéssorozat – Hogyan tovább, online színház?

Az előző évad összegzése után az előttünk álló időszakra tekintünk a Jó kérdés októberi alkalmával.

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozatának előző évadában már beszélgettünk a streamről, az évadzárás alkalmával pedig körbejártuk az online közvetítések tapasztalatait, a műfajban rejlő lehetőségeket és az esetleges korlátokat. Október 18-án folytatjuk a témát, az új évad azonban új kérdéseket vet fel. Vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogy ezekből a tanulságokból mit visznek tovább, az élő színházi előadásokkal párhuzamosan milyen létjogosultsága maradhat az egyes platformoknak, és a bejáratott út mellett lesz-e alkalom a kísérletezésre.

A beszélgetést Seres Gerda újságíró vezeti, beszélgetőtársaiRadnai Márk színművész, rendező, a SzínházTV alapítója, Ujj Mészáros Károly filmrendező, valamint Urbanovits Krisztina színművész, a KV Társulat alapítója lesznek. A 17 órakor kezdődő esemény helyszíne ezúttal is a Katona József Színház.

A beszélgetés ingyenes. Szokás szerint a Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság és a Papageno Facebook-oldalán élőben is követhető, később a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján visszanézhető. A beszélgetést az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően szervezzük, támogatói az NKA és az MMA.