A Magyar Színházi Társaság Elnökségének ülése – 2007. május 21.

2007. május 21. 18.00, Kolibri Pince

Résztvevők: Csizmadia Tibor, Halasi Imre, Novák János, Vajda Márta

Elsőként a Csizmadia Tibor által készített, az igazgatói pályázatok kiírásával és lebonyolításával kapcsolatos anyagot vitatták meg a jelenlévők. Kisebb módosítási javaslatok után az anyag minden vidéki önkormányzatnak elküldhető.

Szó esett a budapesti színházak helyzetéről is. Ezzel kapcsolatban is született egy levéltervezet, de ez csak a Budapesti Színigazgatók Egyesületével történt egyeztetés után kerül elküldésre. Mindenesetre találkozót kell kezdeményezni Horváth Csabával, a kultúráért felelős polgármesterrel.

Halasi Imre beszámolt a szekszárdi Német Színház igazgatói helyére beérkezett pályázatokról. A Társaságot ő fogja képviselni 31-én a szakmai kuratóriumban.

Megkeresés érkezett Szolnokról, ahol helyi kezdeményezésre nyilvános beszélgetést kezdeményeztek május 29-re, melyre a város vezetői és a színház dolgozói mellett a pályázókat és a Társaságot is meghívják. A Társaság azt javasolja, hogy ezt a beszélgetést olyan időpontra tegyék, amikor a pályázat beadási határideje már lejárt. (A módosított időpont: 2007. június 4.)

Szó volt a hosszabb távú munka megtervezéséről is. Főleg a törvény miatt nagyon fontos, hogy az egyes részterületeknek gazdái legyenek az Elnökségen belül, s számonkérhető határidőket tudjunk megszabni.

Az előzetes tervek szerint a nyári szünet után az Elnökség két hetente, de szükség szerint gyakrabban ül össze. Szeptembertől az ülésekre meghívjuk az egyes tagszervezetek képviselőit is.

A Társaság kibővített Elnökségének következő összejövetele május 29-én lesz a Városligeti fasorban, melynek témája a Társaság és a Színház c. lap viszonya.