Shakespeare Fringe Fesztivál – Gyula

Felhívás a Shakespeare születésének 450. évfordulójára

A Gyulai Várszínház 2014. július 3-13. között rendezi meg a tizedik nemzetközi Shakespeare Fesztiválját. A jubileumi évad egybeesik az angol drámaíró születésének 450. évfordulójával.

Ebből az alkalomból megrendezik Gyulán a Shakespeare Fringe Fesztivált, kapcsolódva a nagy fesztiválhoz.

Felhívással fordulnak az előadóművészekhez várva jelentkezésüket a fesztiválon való részvételre. Olyan látványosságokat keresnek, amelyek az utcán előadhatók.

Utcaszínházak, kisebb társulatok, színművészeti egyetemisták, diákszínjátszók jelentkezését várják, akik egy-egy Shakespeare művet, vagy Shakespeare-ről illetve a koráról szóló produkciót mutatnak be.

A reneszánsz korabeli színházi előadások szüneteiben mutatványosok szórakoztatták a közönséget, ezért keresik mai utódaikat. Zsonglőrök, tűznyelők, akrobaták, cirkuszi mutatványosok, gólyalábasok, bábosok, zenészek jelentkezését várják, akik szívesen bemutatkoznak a gyulai fesztivál közönségének.

A jelentkezéseket a produkció és az előadó rövid bemutatásával, 2014. január 31-ig várják a Gyulai Várszínház, 5700 Gyula, Kossuth u. 13. címre, vagy a gyulaivarszinhaz@t-online.hu email címre.

Bővebb információ a 66/463-148-as számú telefonon, vagy e-mailben kérhető.